Καρσάνικος Βερτζαμί

Ο ερυθρός ξηρός «Καρσάνικος Βερτζαμί» παράγεται από την περίφημη ερυθρή ποικιλία του νησιού της Λευκάδας το «Βερτζαμί».

vertzami-500

Η διαδικασία

Η οινοποίηση με σύγχρονο τρόπο της ευλογημένης αυτής ποικιλίας και η παλαίωση του οίνου για κάποιους μήνες σε επιλεγμένα δρύινα βαρέλια, δίνει στο κρασί μια μοναδική πανδαισία αρωμάτων και γεύσεων. Ετησίως, εμφιαλώνονται μόλις 2.500 φιάλες των 750 ml, οι οποίες συνεχίζουν την παλαίωσή τους στο κατάλληλο φυσικό περιβάλλον του υπογείου του οινοποιείου, για διάστημα 1 – 2 ετών.

Απόλαυση

Το άνοιγμα κάθε φιάλης, εκπλήσσει ευχάριστα τους γευσιγνώστες και τους λάτρεις του κρασιού, αφού ανακαλύπτουν, εκτιμούν κι απολαμβάνουν τον συνδυασμό ενός ταννικού ερυθρού κρασιού με πλούσιο σώμα και κρέας κορυφαίας ποιότητας.

Γεύση

Η εκρηκτική μύτη του κρασιού αναδύει νότες ευκαλύπτου και κέδρου, που πλαισιώνονται κι ενισχύονται από μαύρα φρούτα κι αποχρώσεις δρυός. Στο στόμα κυριαρχούν οι ώριμες ταννίνες, η υψηλή οξύτητα και η έντονη και μακριά επίγευση.