Η Οινοποίηση

Από αυστηρά επιλεγμένα σταφύλια που καλλιεργούνται με ξεχωριστή φροντίδα στους ιδιόκτητους ημιορεινούς ξηρικούς αμπελώνες και ακολουθώντας τον σύγχρονο τρόπο οινοποίησης, παράγονται τα μοναδικής ποιότητας κρασιά “Καρσάνικος”. 

IMG_8568

Η διαδικασία

Το οινοποιείο είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα που απαιτούνται (ψυκτικό μηχάνιμα, δεξαμενές και λοιπά μηχανήματα κατασκευασμένα από inox) για να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η οινοποίηση του κρασιού χωρίς να επιρεάζεται το τελικό προιόν. Η τοποθέτηση αυτών τον μηχανημάτων σε ένα κτίσμα παραδοσιακά κατασκευασμένο από πέτρα στα ορεινά προσδίδει μία σταθερή θερμοκρασία σε σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον (χαμηλή τους καλοκαιρινούς μήνες) καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας και του έτους με φυσικό τρόπο.

Διαχείριση

Η σωστή διαχείριση του εξοπλισμού βέβαια δεν θεωρείται δεδομένη. Από το σπάσιμο των σταφυλιών και τον διαχωρισμό του μούστου μέχρι την σταθεροποίηση και το φιλτράρισμα του κρασιού απαιτείται ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη για το καλό κρασί, χωρίς την αποτίμηση οποιουδήποτε κόστους ή θυσίας προκύψει στην πορεία.

Η οικογένεια

Όλα τα στάδια τις οινοποίησης διενεργούνται αποκλειστικά από τα μέλη της οικογένειας Ρεκατσίνα. Η εμπειρία τριών γεννεών στο σταφύλι και την παραγωγή κρασιού, μαζί με την τεχνογνωσία έμπειρων οινολόγων και την γνώμη φίλων του καλού κρασιού αποδίδεται η ποιότητα που θα συναντήσει κάποιος στα κρασιά Καρσάνικος.